Provincie Limburg
/

Taal

Taal is geen geïsoleerd gegeven, het maakt deel uit van alles en zorgt op die manier automatisch voor een verbondenheid. Binnen alle geledingen van het onderwijs kan hiermee het verschil gemaakt worden op de schoolloopbaan van kinderen en de arbeidskansen van jongeren.

Onze doelstelling? Het versterken van het brede Limburgs onderwijsveld en de verbinding maken tussen de schoolse en de niet-schoolse context. Op die manier zetten we mee in op de taalkennis van de Limburgse kinderen en jongeren binnen het basis- en secundair onderwijs.

Samenwerking

Steunpunt Onderwijs werkt onder andere samen met de scholen en onderwijskoepels, Centra voor Leerlingenbegeleiding, Pedagogische Begeleidingsdiensten, de OKAN-netwerken, de Limburgse lerarenopleidingen, Centrum voor Taal & Onderwijs, lokale besturen, Kind & Taal,…

Onze aanpak

We leggen ons oor te luister bij hetgeen er nodig is bij alle partners. Vervolgens kijken we welke expertise hier een antwoord op kan bieden, en brengen we de geschikte actoren samen in een netwerk. Positieve initiatieven worden verankerd en geïntegreerd.