Provincie Limburg

Digitalisering

Onderwijs en digitalisering: hand in hand naar een krachtige leeromgeving!

Vanuit het Steunpunt Onderwijs ondersteunen we scholen tot krachtige leeromgevingen. Digitalisering is hierbij geen doel maar een middel om leerlingen te helpen hun leerdoelen te bereiken en de leerkrachten te assisteren bij het leerproces.

Het inzetten op het ondersteunen van leerkrachten in het digitaal leerproces is uiterst belangrijk, nu maar ook in ons toekomstig onderwijs. We streven naar maximale inclusie en het aanscherpen van de digitale geletterdheid van zowel leerkrachten als leerlingen. Het spreekt voor zich dat hiervoor op verschillende vlakken (infrastructuur, technisch en pedagogisch) een goede visie en strak ICT-plan noodzakelijk is.

Wat doen we concreet:

  • We bieden een gratis online ondersteunend implementatietraject aan voor directie en digiteam binnen een school die de route mee uitstippelt om tot succesvolle implementatie van digitalisering binnen de school te komen.
    Dit kwam tot stand via een samenwerking met 6 Limburgse scholen die werden begeleid door experten binnen het project Skills4you.
  • We bieden inzichten over blended of hybride learning.
  • Via lerende netwerken gaan we met experten dieper in op bepaalde thema‚Äôs en gaan we interactief aan de slag om van elkaar te leren en goede voorbeelden naar voor te schuiven.
  • We reiken allerhande tools en kennisclips aan die direct inzetbaar zijn binnen het team of individueel.